KYSY KOUTSILTA - BLOGI

Miksi en onnistu?

Share |

Tiistai 17.11.2015 klo 18:05 - Koutsi Koponen


KYSY KOUTSILTA, OSA 3: MIKSI EN ONNISTU?

"Mikä ihme siinä on, että aloitan innokkaasti aina elämänmuutosprojektini joka kuukauden alussa, mutta havaitsen jo kuukauden puolivälissä, että ollaan taas lähtöruudussa. Eihän tästä tule mitään! Kuinka ihmeessä saisin aikaan pysyviä muutoksia elämässäni?

Nim. Uusi elämä"


Kiitoksia viestistäsi. 

Ongelmasi on hyvin yleinen elintapojen muutosprosesseissa. Monet aloittavat aina tammikuun alusta ja syksyllä ”uuden elämän”, jota kestää ehkä sen pari kolme kuukautta – jos sitäkään. Näkisin, että tähän toistuvaan ilmiöön voi olla useampikin syy:

Sisäinen motivaatio puuttuu

Miksi tavoittelet elintapojen muutosta? Pyritkö muutokseen itsesi takia vaiko ympäristön painostuksesta? Onnistuaksesi, tulee muutoshalun olla sisäsyntyistä.

Huono tavoite

Onko tavoitteesi innostava? Konkreettinen ja yksityiskohtainen? Aikataulutettu? Mitattavissa? Realistinen? Jollei nämä kriteerit täyty, on todennäköistä, ettei tavoitteesi ole tarpeeksi liikkeellepaneva ja houkutteleva.

Itsensä johtaminen heikkoa

Tunnistatko hyvin alkaneen muutosprosessin katkeamiseen johtaneet syyt? Miten reagoit repsahduksen hetkellä? Mitä opit? Kuinka puhuttelet ja motivoit itseäsi? Uskotko itseesi ja onnistumiseesi? Oletko liian ankara itsellesi, vaaditko itseltäsi liikaa? Onko muutostahtisi liian nopea? Mottoni on valmennuksissani: pienin askelin pysyviin muutoksiin.  Toteutuuko tämä kohdallasi?

 

i_can.jpg

Mielelläni keskustelen kanssasi aiheesta lisää. Syyt epäonnistumisten taustalla ovat hyvin yksilöllisiä ja oikeaan ongelmaan tarttuminen olisi oleellista pysyvien muutosten aikaansaamiseksi. Valmennuksiini sisältyy aina kattava alkukartoitus, joissa paneudutaan juuri näihin asioihin. Onnistunut elämänmuutosprosessi  / elintapojen muutosprosessi lähtee aina itsetuntemuksesta ja itsensä johtamisen taidot ovat keskiössä tavoitteiden saavuttamisessa. Mentaalivalmennuksessa on kyse juuri näistä asioista.

Jatketaan tästä kahden kesken eteenpäin. Autan Sinua mielelläni saavuttamaan tavoittesi.

Apunasi, tukenasi,

Koutsi Koponen

Avainsanat: elämänmuutos, repsahdus, motivaatio, tavoite, itsensä johtaminen


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini

Lähettääksesi kommentin sinun tulee kirjoittaa alla oleva merkkijono kenttään